EL Parador by Shamrock - bron: HLN

 

 

 

Hotel-restaurant Shamrock neemt concurrent El Parador over en breidt de zaak zelfs uit: “De perfecte gelegenheid voor de kinderen om te tonen wat ze waard zijn”

Jochen Heytens en Annelies Vlaemynck van hotel-restaurant Shamrock nemen vanaf 31 december de uitbating van El Parador op zich. Niet alleen blijven het hotel, restaurant en feestzaal bestaan,  in de loop van 2022 komt er zelfs een zomerbar. Er stapt bovendien een volgende generatie mee in het verhaal. “Nicolas en Renée studeren straks af en willen zich engageren in de nieuwe zaak, die ‘El Parador by Shamrock’ zal heten.”

Eerst even terugkeren naar maart 2021. Nick Ver Eecke en Stefanie Verhaege van El Parador lieten toen weten dat ze er eind 2021 mee zouden ophouden. Het complex werd verkocht aan MC Bouw, dat eerder ook al het aangrenzende perceel had gekocht om er een nieuw kantoorgebouw te zetten. MC Bouw, dat deel uitmaakt van de Vlaemynck-groep, gaf toen echter aan dat ze de eerste vijf jaar geen plannen hebben met El Parador. Maar Jochen Heytens en Annelies Vlaemynck van hotel-restaurant Shamrock hebben dat wel. En hun kinderen ook. Oorspronkelijk wilden Jochen en Annelies de acht hotelkamers van El Parador gewoon verhuren als budgetkamers, maar de ambitie reikt ondertussen verder.

Budgetkamers

“Het wordt een en/en-verhaal, waarbij ‘El Parador by Shamrock’ gewoon open blijft, maar met een gewijzigde formule”, legt Heytens uit. “De acht hotelkamers op de Ruiseledesteenweg  krijgen straks een self check-in en worden aangeboden als budgetkamers. Terwijl we dat aan het bespreken waren, ontstonden nieuwe ideeën. Doorslaggevend daarbij is dat onze kinderen Nicolas en Renée mee stappen in het verhaal. Een complete verrassing voor ons. Ze proefden al wel eens van het horecaleven, maar leken niet van plan in onze voetsporen te treden. Ze studeren straks allebei af – respectievelijk als facilitair manager en handelswetenschapper – en willen zich engageren in ‘El Parador by Shamrock’. Voor hen is dit de ideale leerschool en de perfecte gelegenheid om te tonen wat ze waard zijn.”

Zomerbar

Ondertussen heeft Shamrock een nieuw team samengesteld, met onder andere twee koks, die de lunchformule zullen verderzetten in El Parador. “’s Avonds kiezen we voor klassiekers uit de brasseriekeuken en een goede seizoenskaart”, gaat Jochen verder. “Ook de feestzaal van El Parador gaan we inschakelen, al zal de intensiteit en de frequentie van de feesten minder hoog liggen dan bij ons in de Shamrock. In ‘El Parador by Shamrock’ zal maximum één activiteit per dag plaatsvinden in de zaal. Verder dromen we al lang van een zomerbar, waar de grote tuin prima geschikt voor is en waar ik graag mijn schouders nog eens wou onder zetten. Al die zaken kunnen perfect naast elkaar bestaan.”

Renée en Nicolas zullen vanaf 15 april samen met het team de zomerbar vorm en inhoud geven, maar de voorbereidingen voor oudejaarsavond zijn ondertussen volop bezig. “We vergaderen wekelijks, zodat we de overgang van El Parador naar El Parador by Shamrock zo vlot mogelijk kunnen organiseren”, besluit Annelies Vlaemynck. “Met dank aan Nick en Stefanie, die er eigenlijk voor zorgen dat we straks gewoon het licht weer moeten aanknippen om te starten.” Bron: HLN.BE
shamrock annexx